Alla hjärtans dag

14:e februari 2024

Varför firar vi alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag är en speciell högtid tillägnad älskare och firande av kärlek mellan två personer. Dagen firas också med stor kärlek i många länder runt om i världen. Faktum är att alla hjärtans dag är en av de mest populära semestrarna för par, eftersom de utbyter presenter och umgås med varandra. Dagen firas också allmänt bland skolor, eftersom eleverna byter kort och presenter denna dag. I Sverige har detta i många skolor fått stå tillbaka för att undvika att någon känner sig utanför.


Vad kan man ge i present på alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag är en av de mest romantiska dagarna på året, så det är bara meningsfullt att du skulle vilja ge din älskade något romantiskt för dagen. Från förföriska presenter till mysiga överraskningar som kommer att krydda din nästa dejtkväll hemma. Varför inte fögylla denna romantiska dag med romantiska middagar, spabehandlingar eller romantiska filmkvällar? Eller om du hellre vill lägga till lite värme i grytan, ge en romantisk massage eller två istället!

Ett annat bra sätt att ge någon en alla hjärtans dag-present är att berätta för vederbörande hur mycket du älskar personen i fråga. Oavsett om du berättar över en kaffe eller över middagen, säger den ultimata Alla Hjärtans Dag-presenten ”Jag älskar dig” med absolut klarhet. Och du behöver inte spendera en förmögenhet för att visa din uppskattning. En kartong med choklad är inte heller en dålig idé. Eller om du känner dig lite mer romantisk, varför inte gå med blommor? Oavsett vilken present du väljer, se till att berätta för personen hur mycket du älskar eller uppskattar vederbörande – eftersom den bästa kärlekspresenten är den som kommer från hjärtat.


När är alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag firas varje år den 14:e februari.


I vilka länder firas alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag är internationellt känd för sitt romantiska inslag och firas inte bara i västerländska länder. Tvärtom så toppas sökningarna efter ”Valentine’s Day” i andra länder. Faktum är att Iran är det land där alla hjärtans dag-sökningarna toppar listan.